Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smörBild av Norskfisk.se

Kumminkryddat knäckebröd med brynt vispat smör

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 3 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    7 Antal st

    • Fördeg:
    • 2.50 dl

      Mjölk
    • 12.50 gram

      Jäst (färsk)
    • 1.50 msk

      Honung
    • 2 dl

      Rågmjöl
    • 0.50 dl

      Vetemjöl
    • Efterdeg:
    • 2 dl

      Rågmjöl
    • 0.50 dl

      Vetemjöl
    • 4 krm

      Salt
    • 1 msk

      Kummin (hel)
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Smör
  • Gör så här:
    1. Fördeg: Värm mjölk fingervarmt (37ºC).
    2. Rör ut jäst och honung i mjölken. Blanda detta med mjölet. Blanda väl. Täck med duk och låt jäsa i 2 timmar.
    3. Efterdeg: Blanda mjöl, kummin och salt med fördegen. Baka ut till runda bollar. Kavla ut dem till tunna kakor. Smörj ugnsplåtar med matfett. Lägg kakorna på plåten. Låt jäsa under duk i 20 minuter.
    4. Sätt ugnen på 220ºC.
    5. Nagga kakorna (picka hål) med en gaffel. Grädda först i 5 minuter. Sänk värmen till 180ºC. Grädda i 8 minuter.
    6. Smör: Smält smör i en kastrull under omrörning tills fin gyllenbrun färg och doft av nöt och karamell. Kyl smöret tills det hårdnat utan att bli stelt. Vispa upp smöret tills mjukt.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kommentar
Liknande recept
Om oss