KrabburgareBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Krabburgare

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 17 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Krabbkött (rensad)
    • 300 gram

      Bakpotatis
    • 3 styck

      Ägg (gula)
    • 1 stänk

      Tabascosås
    • 0.50 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Jalapeño (färsk)
    • 1.50 dl

      Ströbröd
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matfett till stekning
    • Sås:
    • 1.50 styck

      Schalottenlök
    • 2.50 dl

      Vitt vin till sås
    • 1 dl

      Vermouth (vit, torr)
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Hummerfond (konc)
    • 1 msk

      Senap (fransk osötad)
    • Tillbehör:
    • 1 styck

      Baguette
    • 200 gram

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Skala och skär potatis i mindre bitar. Koka den mjuk. Mosa ordentligt med potatisstöt. Tillsätt äggulor och tabasco. Rör om. Låt kallna.

    2. Rensa under tiden krabban om så behövs. Skala och finhacka lök, paprika, jalapeno.

    3. Sås: Fräs löken mjuk i lite matfett i en kastrull cirka 3 minuter utan att bränna. Tillsätt övriga ingredienser utom senap. Låt småkoka i 15 minuter. Rör ner senap och ta av från plattan.

    4. Blanda moset med krabba, 1/3-del av ströbrödet, hackad jalapeno och paprika. Salta och peppra. Forma plattrunda biffar. Vänd biffarna i resten av ströbrödet.

    5. Stek burgarna i matfett på medelvärme till gyllenbrun färg och utan att bränna hårt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Bondbröd

Bondbröd

  • 2 h
  • 8 Ingredienser
  • Enkelt
Halstrade morötter

Halstrade morötter

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla skaldjursrätter är oftast smakrika anrättningar tack vare smakrika tillbehör, Främst handlar det om kaloririka och smakrika såser till maten. Ofta utgör såsen en väsentlig del av portionsvikten vilket gör rätten fyllig.  LÄS MER
Kockens tips!

Beroende på plånbok och smak kan man använda färsk kungskrabba (lyxvarianten), färsk krabbtaska ("vanlig" krabba), eller burkkrabba.

Kommentar
Om oss