Kladdkaka med nötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kladdkaka med nötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Ant. bit (4-8/tårta)

    • 300 gram

      Smör
    • 4 styck

      Ägg
    • 4 dl

      Strösocker
    • 6 msk

      Kakaopulver
    • 4 tsk

      Vaniljsocker
    • 2.50 dl

      Vetemjöl
    • 100 gram

      Valnötskärnor
    • 100 gram

      Hasselnötter
    • 2 dl

      Vispgrädde
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Grovhacka nötter. Spara några nötter till dekoration.

    3. Smält smör i en kastrull. Ta av från plattan.

    4. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och mjöl. Vispa till jämn smet. Blada i nötterna.

    5. Smöra en springform eller lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i 25 minuter.

    6. Ta ut och låt kallna. Stansa ut runda portionsbitar om så önskas.

    7. Vispa grädde före servering och lägg på. Dekorera med några nötter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Annes kladdkaka

Annes kladdkaka

  • 30 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Kladdkaka med kokos och jordgubbar

Kladdkaka med kokos och jordgubbar

  • 30 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Passionerad kladdkaka

Passionerad kladdkaka

  • 35 min
  • 7 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Chokladiga bakverk t.ex. kladdkaka är som regel uppskattade efterrätter. Rätterna är kaloririka och mäktiga varför små portioner ofta är till fördel. Passar bäst efter lättare huvudrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

Kladdkakor är generell mycket kaloririka och denna i synnerhet. En stor bit av kakan (1/8-del) väger runt 175 gram och innehåller cirka 800 Kcal, dvs mer än en normal måltidsportion. Tårtan är också mycket mäktig, varför en god regel är att äta en halvportion, dvs dela den i 16 bitar i stället för 8.

Kommentar
Liknande Recipes
0 voting
Kladdkaka

Kladdkaka

35 minMedel

0 voting
Kladdkaka (efterrätt)
Om oss