Kantarellpaj med rucolaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kantarellpaj med rucola

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 2 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 sats

      Pajdeg
    • 200 gram

      Kantareller (färska)
    • 1 msk

      Timjan (färsk, hackad)
    • 0.30 styck

      Rödlök
    • 2 msk

      Olivolja
    • 20 gram

      Rucolasallat
    •  

      Salt & peppar
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Grädde
  • Gör så här:
    1. Förbered och tillaga pajskal i god tid.
      2 timmar eller mer i förväg.
      Se separat recept. Förgrädda i 200°C.
       
    2. Rensa svamp och skär i mindre bitar.
      Skala lök. Finhacka lök och timjan.
       
    3. Hetta upp en panna och torrstek svampen tills all vätska ångat bort.
      Sätt ugnen på 175°C.
       
    4. Tillsätt olja, lök och timjan i pannan.
      Fräs detta i en halv minut utan att bränna. Dra åt sidan. Riv över rucola.
      Salta och peppra. Fördela ut i pajskalet.
       
    5. Vispa upp ägg med gaffel i en skål.
      Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar.
      Häll äggsmeten över pajen.
      Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla salladsrätter är ofta tillagade rätter med tillsats av feta ingredienser t.ex. grädde i gratänger. Tillagade grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. Det är dock vanligt att sta  LÄS MER
Kommentar
Om oss