Kanellängd
  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Skriv ut

  • Dela

Handla på

  • Ingredienser

    4 Längder

    • 100 gram

      Jäst röd (för söta degar)
    • 200 null

      Smör
    • 200 null

      Smör
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 dl

      Baksirap (vit)
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Salt
    • 2 liter

      Vetemjöl Special
    •  

      Vetemjöl till utbak
    • Fyllning:
    • 150 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 3 msk

      Kanel
    • 1 dl

      Strösocker
    • Garnering:
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    •  

      Pärlsocker
  • Gör så här:
    1. Smula ner jäst i en bunke.

    2. Smält smör. Häll i mjölk. Låt blandningen bli fingervarm. Tillsätt mjölkblaningen till jästen. Rör om tills jästen löser sig.

    3. Tillsätt sirap, ägg och salt. Tillsätt mjöl lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk cirka 60 minuter.

    4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ordentligt. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del till en tunn fyrkant. Bred på smör. Strö över kanel och socker. Rulla ihop från långsidan.

    5. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädd plåt. Klipp djupa jack i rullen. Lägg flikarna växelvis åt höger och vänster, eller höger, vänster och rakt fram. Platta till flikarna. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.

    6. Sätt ugnen på 200°C. Vispa upp ägg. Pensla längderna med ägget. Strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter.

    7. Låt svalna på galler under bakduk.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Snåla inte med fyllningen,  bullar är inte nyttiga ändå.

Kommentar
Om oss