Kålruletter - norska kåldolmarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kålruletter - norska kåldolmar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 18 styck

      Vitkålsblad
    • 600 gram

      Nötfärs
    • 3.50 dl

      Mjölk
    • 4 tsk

      Potatismjöl
    • 1 tsk

      Salt
    • 3 krm

      Muskot (riven)
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Tandpetare
    • Sås:
    • 2 msk

      Smör
    • 1.50 msk

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Grädde
    • 1 msk

      Soja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 dl

      Lingonsylt
  • Gör så här:
    1. Lätta av kålblad från huvudet. Koka dem i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.

    2. Sätt ugnen på 160°C.

    3. Skala och koka i lättsaltat vatten.

    4. Blanda färs med mjölk, potatismjöl, salt och muskot. Lägg en stor matsked smet på varje blad och vik ihop till små paket och fäst med en tandpetare.

    5. Lägg ruletterna i en smord ugnsfast form med hög kant eller i en gryta. Täck dem med kokande vatten. Tillaga i ugn i cirka 30 minuter.

    6. Sås: Smält smör i en stekpanna och vispa ner mjöl. Tillsätt kalvfond, vatten, grädde och soja. Låt såsen koka på medellåg värme i cirka 3 minuter, tills lätt simmig. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

TILLBEHÖR

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Rårörda lingon

Rårörda lingon

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är mestadels smakrika måltider, men kan ibland vara lättsamma och sötaktiga. Sötman är som regel tack vare söta tillbehör som lingonsylt vilket är ett vanligt tillbehör till köttfärsrätter.  LÄS MER
Kockens tips!

18 vitkålsblad motsvarar ett medelstort kålhuvud.

Kommentar
Liknande Recipes
Om oss