Hjort-/rådjursköttgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hjort-/rådjursköttgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Hjort (grytbitar)
    •  

      el. rådjur
    • 1 st stor

      Morot
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 150 gram

      Rotselleri
    • 8 styck

      Champinjoner (färska)
    • 12 styck

      Enbär
    • 3 dl

      Rött vin
    • 2 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Persilja till garnering
    • 0.80 kilo

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Skala och skär morot i bitar. Skala och hacka rödlök. Skala och tärna rotselleri. Skär champinjonerna i 4 delar. Skiva purjolök. Krossa enbär. Putsa köttet rent från hinnor. Skär i bitar.

    2. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet hastigt runt om till lätt knaprig yta. Lägg över i en stekkastrull eller i en gryta.

    3. Stek morot, lök, purjo, rotselleri och champinjoner några minuter. Lägg över i grytan.

    4. Häll på vin och vatten i grytan och tillsätt enbär. Låt småkoka under locka 1,5-2 timmar.

    5. Blanda mjöl med lite vatten och tillsätt i grytan. Rör om. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smaken av "lagring".

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hjort-/rådjursgryta
Om oss