Hamburgare originalBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hamburgare original

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal burgare

    • 800 gram

      Nötfärs
    • 4 styck

      Hamburgerbröd
    • 1 styck

      Gul lök
    • 3 styck

      Tomater
    • 4 blad

      Sallatsblad
    • 1 dl

      Ättiksgurka
    •  

      Senap
    •  

      Ketchup
    •  

      Majonnäs
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Matring
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva lök. Skiva tomater och gurka. Ansa och skölj sallat. Forma färsen till burgare, gärna med hjälp av en matring.

    2. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.

    3. Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor. Lägg på hamburgaren och toppa med ättiksgurka, senap och ketchup. Lägg på översta brödet och servera.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV:

Cheeseburgare

Cheeseburgare

  • 20 min
  • 12 Ingredienser
  • Enkelt
Dubbelburgare hela programmet

Dubbelburgare hela programmet

  • 20 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs.
En hamburgare skall formellt vara gjord på rent nötkött, för att i handeln få kallas hamburgare.

Kommentar
Liknande Recipes
0 voting
Hamburgare original

Hamburgare original

15 minEnkelt

0 voting
Caesardressing original
Om oss