Grillad lammstek på bästa sätt (grillskolan)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad lammstek på bästa sätt (grillskolan)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 6 h )

    • 3 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 1 kilo

      Lammstek (benfri)
    • 2 msk

      Matolja till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 100-125ºC.

    2. Steken skall vara nätad eller uppbunden. Salta och peppra köttet.

    3. Hetta upp matfett i stekpanna och bryn köttet runt om till fin yta.

    4. Sätt in i ugnen tills innertemperatur ca 63ºC. Tillagningstid 3-5 timmar.

    5. Ta ut köttet och låt det vila i minst 1 timme i rumstemperatur utan folie.

    6. Sätt på grillen och förbered tillbehör.

    7. Skär köttet i tjocka portionsskivor. Pensla köttet med olja. Krydda vid behov. Grilla köttet på hög värme till fin stekyta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Dijonsås

Dijonsås

  • 10 min
  • 7 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika, bl.a. för att lamm är ganska smakrikt och för att tillbehören brukar vara smakrika. Variationsrikedomen är dock stor alltifrån asiatiska wokade rätter till klassiska lammstekar.  LÄS MER
Kockens tips!

Bästa grillresultat får man om man förlagar köttet i ugn i god tid innan grillning skall ske. Dessutom slipper man stress och tidproblem i samband med måltiden. Jämför recept Bästa oxfilén.

Ju lägre ugnstemperatur desto jämnare genomstekt blir köttet och det tar längre tid. Ungslaga gärna köttet på förmiddagen för senare grillning på kvällen.

Kommentar
Om oss