Grillad lammentrecôte med rödbetor och getost

Grillad lammentrecôte med rödbetor och getost

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Lammentrecôte
    • 1 tsk

      Rapsolja (neutral)
    • 2 tsk

      Rosmarin (färsk, hackad)
    • 400 gram

      Rödbeta (mini)
    • 4 msk

      Rödvinsvinäger
    • 2 msk

      Fänkålsfrön (hela)
    • 1 msk

      Smör
    • 100 gram

      Getost (chèvre)
    • 4 msk

      Pinjenötter
    • 800 gram

      Potatissallad
    •  

      Salt & svartpeppar
    •  

      Körvel (färsk)
  • Gör så här:
    1. Sätt på grillen och låt den bli varm.
    2. Gnid in lammet med rapsolja, salt, svartpeppar och rosmarin. Grilla på medelvärme cirka 15 minuter till en innertemperatur på 58°C.
    3. Låt vila 10 minuter innan servering.
    4. Lägg rödbetor i en kastrull, täck med saltat vatten. Tillsätt vinäger och fänkål. Låt koka tills betorna är mjuka, cirka 10 minuter. Skala dem därefter och behåll blasten.
    5. Rosta pinjenötter i en torr panna.
    6. Lägg upp och strö över getost och pinjenötter. Garnera med körvel och servera med potatissallad.

KOCK: KocklandslagetKocklandslaget

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika, bl.a. för att lamm är ganska smakrikt och för att tillbehören brukar vara smakrika. Variationsrikedomen är dock stor alltifrån asiatiska wokade rätter till klassiska lammstekar.  LÄS MER
Kockens tips!

Kocken rekomenderar Kocklandslagets potatissallad.
Kommentar
Liknande recept
Om oss