Gorgonzolafylld laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gorgonzolafylld lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Laxfilé
    • 200 gram

      Gorgonzola
    • 4 dl

      Couscous
    • 50 gram

      Babyspenat (färsk)
    • 0.50 knippe

      Persilja
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skär lax i portionsbitar. Skär ett snitt i filén och fyll med gorgonzola. Salta och peppra.

    3. Lägg laxen i ett ugnsfast fat. Ställ in i ugnen cirka 10 minuter.

    4. Tillaga couscous enligt anvisning på paketet. Riv av bladen på persilja. Blanda coscous med spenat och persiljeblad. Pressa i citron.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gorgonzolafylld kyckling
Om oss