Dillkött av lammBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Dillkött av lamm

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Lammkött (benfritt)
    • 1 styck

      Morot
    • 1 styck

      Purjolök
    • 8 korn

      Vit- el. svartpeppar
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 4 dl

      Buljong (från grytan)
    • 0.50 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 1.50 msk

      Smör
    • 1.50 msk

      Vetemjöl
    • 1 dl

      Grädde
    • 5 kvist

      Dill
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 150 gram

      Brytbönor (färska)
  • Gör så här:
    1. Gryta: Skär morot och purjlök i bitar.
      Putsa köttet och skär det i 3-cm:s kuber.

      Lägg köttet i gryta. Fyll på med vatten så att det precis täcker köttet. Koka upp och skumma av. Tillsätt kryddor och rotsaker. Låt sjuda i 1-1,5 timme tills köttet är mört.
       
    2. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

    3. Sås: Hacka dill, spar stjälkarna.
      Sila och mät upp buljong från grytan.
      Koka ihop buljong, ättikssprit, socker och dillstjälkar i cirka 5 minuter.

      Smält smör i en kastrull och vispa ner mjöl. Vispa ner buljongspadet.
      Tillsätt grädde och koka på medellåg värme i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt hackad dill före servering.

    4. Bönor: Koka i lättsaltat vatten i 4 min.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syrliga lammrätter är mer sällan förekommande. Syrlighet skapas vanligen med citron, men även av annat som t.ex. av ättikssprit i rätten Dillkött av lamm.  LÄS MER
Kockens tips!

Lammköttet kan bytas ut mot kalvkött.
Grönsakerna kan bytas ut mot rotfrukter. Ättika kan bytas ut mot citronjuise.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Dillkött av kalv
Om oss