Chili på högrev med svarta bönor, kakao och öl

Chili på högrev med svarta bönor, kakao och öl

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Högrev (nöt/oxe)
    • 2 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      King solo (vitlök)
    • 2 msk

      Matolja
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 2 tsk

      Kakaopulver
    • 1 styck

      Ancho chili
    • 1 styck

      Chipotle chili
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 1 kvist

      Timjan
    • 1 burk

      Passerade tomater
    • 2 flaska

      Mörk lager (öl)
    • 2 dl

      Svarta bönor burk (sköljda)
    •  

      Köttbuljong
    •  

      el. vatten+konc oxfond
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skär kött i tärningar, cirka 2x2 cm. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Skär röd chili i strimlor.

    2. Gör en liten kryddpåse av en gammal kökshandduk eller dylikt. Krossa torkade chilis med hjälp av t ex en kastrull. Lägg all chili i kryddpåsen tillsammans med timjan. Knyt ihop med t ex lite steksnöre.

    3. Hetta upp olja i en gryta. Bryn köttet, och löken. Lägg i kryddpåsen, tomatpure, kakao, tomater och öl. Fyll upp med oxbuljong så det täcker. Koka upp. Skumma av ytan. Låt koka väldigt sakta i cirka 2-3 timmar under lock (kolla då och då om det behövs mer vätska).

    4. När köttet känns mjukt tar du av locket. Koka ytterligare tills köttet börjar falla sönder och vätskan kokar in i köttet.

    5. Vänd i bönor. Smaka av med salt och peppar. Eventuellt om man vill ha den starkare så har man i lite mer chili. Lyft ur kryddpåsen när du är nöjd med smaken.

    6. Servera med nykokt majskolv, lite sourcream och tortillabröd.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.  LÄS MER
Kockens tips!

Jag gillar när chilin är kraftig och mustig, den behöver inte vara eldig, det är en smaksak. Vill man ha den stark bör man ändå vara försiktig så det inte bara blir eldigt.
 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stroganoff på högrev
Om oss