Champagnesill

Champagnesill

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 36 h )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 210 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 0.50 st liten

      Purjolök
    • 3 dl

      Crème fraiche
    • 1 dl

      Gräddfil
    • 0.50 styck

      Granatäpple
    • 1 dl

      Mousserat torrt vin
    • 3 msk

      Forellrom
  • Gör så här:
    1. Ta ut sillen och låt rinna av.
      Rensa och finhacka purjolök.
       
    2. Blanda crème fraiche med gräddfil i en skål. Vänd ner purjolökshacket.
       
    3. Skär sillfiléerna i cm-stora bitar och lägg i skålen. Gröp ur och tillsätt granatäpple. Se till att bara få med kärnor, fruktkött och saft, inte det vita innerskalet.
       
    4. Häll på champagnen, den kommer att lägga sig som ett bubblande skum. Vänd sedan sakta och försiktigt med en sked så att syran från champagnen får jämn spridning.
       
    5. Avsluta med att lägga på forellromen och vänd runt blandningen mycket försiktigt så att rommen bevaras spänstiga och hela.
       
    6. Ställ sillen kylt och dra i 1-2 dygn, helst 2.
       
    7. Servera tillsammans med färskpotatis eller på stenugnsbakat knäckebröd. En kall lager och en snaps passar utmärkt till.

KOCK: SturegallerianSturegallerian

Uppdragsgivare:www.sturegallerian.sewww.sturegallerian.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Champagnesillen har tagits fram av Robert Sundberg (Delikatessgrossisten, Sturegallerian Stockholm) och Tomas Gustavsson tidigare kock på Operakällaren. Som mousserat vin rekommenderas Bollinger eller Cremant från Alsace.

Menyse´s kommentar: Utsökt god!

Kommentar
Om oss