Bräserad lammläggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bräserad lammlägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Lammlägg
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Rödlök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Tomatpuré
    • 1 dl

      Balsamvinäger
    • 5 dl

      Rött vin
    • 1 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 2 kvist

      Timjan (färsk)
    • 2 kvist

      Mynta (färsk)
    •  

      Smör-olivolja till stekning
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 dl

      Vinbärsgelé
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC.

    2. Skala och hacka lök och vitlök. Klappa läggen med mjöl runt om.

    3. Värm smör+olja i en ugnssäker gryta på medelvärme och fräs lök och vitlök cirka 5 minuter så att den blir mjuk, men ej bränd. Ta ur löken ur kastrullen.

    4. Höj värmen och bryn läggen vackert brun runt om. Lägg tillbaka löken och tillsätt vinäger, vin, tomatpuré och kryddor. Sätt in i ugn i ca 2,5 timmar, tills köttet är mört och nästan faller av benet.

    5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    6. Sås: Sila sky från grytan och tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas.
      Smaka av.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Halstrade morötter

Halstrade morötter

  • 10 min
  • 3 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är vanligtvis smakrika oavsett om de är magra eller kraftfulla rätter. Dels är lammkött ganska smakrikt i sig självt, dels brukar kryddning och tillbehör vara smakrika. Smakrika rätter kräver smakrika drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

Bräsera = först bryna, sedan tillsätta vätska och koka under lock eller i ugn på svag värme. Franska: Braiser = rosta på glöd från braise = glöd.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Bräserad lammlägg
0 voting
Kokt lammlägg

Kokt lammlägg

1 hEnkelt

Om oss