Äppelkokt lammbog

Äppelkokt lammbog

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.50 kilo

      Lammbog (med ben)
    • 6 styck

      Äpple
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 10 korn

      Svartpeppar (hel)
    • 2 blad

      Lagerblad
    • 1 msk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Kärna ur och skiva äpplen.

    2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt småkoka på låg värme cirka 1,5 timmar.

    3. Lyft upp köttet och pepparkornen. Mixa spadet med stavmixer. Lägg tillbaka köttet.

    4. Servera med kokt potatis.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Syrliga lammrätter är mer sällan förekommande. Syrlighet skapas vanligen med citron, men även av annat som t.ex. av ättikssprit i rätten Dillkött av lamm.  LÄS MER
Kommentar
Om oss