Salladsärt

Salladsärt

(brytsockerärt, sockerböna)

Latin: Pisum sativum-salladsärtgruppen

Engelsk översättning sugar snaps

Salladsärt är en korsning mellan sockerärt och tjocka baljväxter och märgärter. Den vanligaste varianten benämns sugar snap, även i Sverige, eller sockerböna.

Suger snap påminner mer om en böna än en sockerärt. Sorten är välkänd för sin goda smak och ger rik skörd på liten yta, eftersom den är hög. Mognar sent.

Sugar snap har samma spröda konsistens och söta smak som sockerärt. Baljan är spröd, saftig och mindre trådig än en vanlig ärtskida.

Ärtan äts rå i sallader, snabbt stekt eller lätt kokt.

Koktid: Färska 2-8 min.

Förvaras kallt, +2-4°, gärna i plastpåse.
Går bra att frysa.

Hållbarhet: Cirka 1 vecka.

Läs mer

Frukt & Grönt

Nationalencyklopedin NE

Recept med Salladsärt

Det finns 12 recept med Salladsärt

Annonser