Tomatpuré

Tomatpuré

(tomatpasta)

Engelsk översättning tomato paste, tomato puree

Fransk översättning pâte de tomate

Italiensk översättning colla del pomodoro

Tysk översättning Tomatepaste

Spansk översättning goma del tomate

Tomatpuré är finkrossade tomater som hettats upp för att avlägsna vatten. Smaken som därmed koncentreras är ganska skarp. Säljs som pasta i burk eller tub, antingen "naturell" och lätt saltad, eller smaksatt på olika sätt med lök och kryddor. Står det tomatpuré i ett recept avses i allmänhet den neutrala varianten.


ANVVÄNDNING

Tomatpuré används främst till varma såser och grytor som smak- och färgsättare. Önskas en mildare smak på purén fräser man den lätt i lite matolja.

Alternativ: Krossade tomater eller kryddigare ketchup.
Säsong: Säljs året om i butik.

Förvaring: Oöppnad förpackning har lång hållbarhet. Öppnad förpackning förvaras i kylskåp någon vecka. Var noga med att använda rena skedar i burken, annars möglar pastan lätt.

Recept med Tomatpuré

Det finns 95 recept med Tomatpuré

Annonser