Blandfärs

Blandfärs

Blandfärs är malt kött från olika djurslag, vanligtvis nötfärs blandat med fläskfärs.

Blandningen skall alltid stå angivet på paketet. Om fetthalten är 23% eller högre måste även den finnas utmärkt. I södra Sverige är blandningen vanligen 50/50% nöt/fläsk, i Mellansverige 70% nöt och 30% fläsk och i Norrland vanligen 80/20% nöt/fläsk.

Blandfärs går bra att använda till de flesta köttfärsrätter, såsom köttbullar, pannbiff, kåldolmar, köttfärssås etc., men skall då vara genomstekt för att döda ev. skadliga bakterier.

Förvaras kallt 0 till +4°C. Bör tillagas malningdagen.
Fryst färs håller sig cirka 3 månader.

Läs mer

Recepthjälpen

Recept med Blandfärs

Det finns 42 recept med Blandfärs

Annonser