Dryck till vilträtt med sötma

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Till vilt serveras ofta söta tillbehör i form av gelé eller en söt sås. Är tillbehören inte söta klassas recepten som smakrika.

8 matchande recept inom vilträtt med sötma

Vin till mager vilträtt med sötma

Välj röda viner i medelfyllig stil med utpräglad fruktighet vilket blir en bra kombination med de söta smakerna i maten. Undvik alltför kraftiga viner, med markerade tanniner, vilka kommer att upplevas ännu strävare ihop med det söta. Kraftfulla vita viner med mycket smak fungerar också men se upp med alltför dominerande frisk syra vilken blir ännu friskare ihop med söta smaker.

Öl till mager vilträtt med sötma

Öl passar sällan till riktigt söt mat. Sötma i mat gör att öl verkar torrare, beskare och syrligare. Söt mat kräver söta drycker och öl är som regel inte söt. Bortsett från efterrätter är maträtter emellertid sällan kraftigt söta, utan viss sötma förekommer vanligtvis i form av tillbehör och då brukar öl fungera bra. Bäst fungerar fylliga och alkoholstarka öl med ringa eller begränsad beska. Finns viss sötma i ölet är det till fördel.

Annonser