Varm apelsinglögg

Varm apelsinglögg

Lägg till ingredienser

Antal koppar: 5

Strösocker

3,0 

dl

Vatten

4,0 

dl

Kardemumma (mald)

0,5 

tsk

Stjärnanis

2,0 

styck

Kanelstång

1,0 

styck

Apelsin

5,0 

styck

 

Alternativt:

 

Vitt vin (torrt)

3,0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 368 gram)

Ingredienser

Strösocker 3,0 dl  

Vatten 4,0 dl  

Kardemumma (mald) 0,5 tsk  

Stjärnanis 2,0 styck  

Kanelstång 1,0 styck  

Apelsin 5,0 styck  

 

Alternativt:

Vitt vin (torrt) 3,0 dl  

Kock: Tina

Uppdragsgivare: Citygross

Tillagning (20 min + 12 tim )

  1. Koka socker, vatten och kryddor på medelvärme cirka 5 minuter. Låt svalna.

  2. Tvätta apelsiner. Riv skalet av 2. Pressa ur saften och häll den i kryddlagen. Gör med fördel glöggen dagen innan.

  3. Vid servering, värm försiktigt upp glöggen spetsa gärna med torrt vitt vin.

Fler recept inom Tina Nordströms julrecept

Liknande recept som Varm apelsinglögg

Annonser