Brödkryddning

Brödkryddning

Kryddor och andra smaksättare används ofta i bröd. Salt finns som regel alltid med i degspadet för att det förbättrar bakegenskaperna. Här några av de flitigast använda kryddorna.

Anis med smak av lakrits används i matbröd.
Choklad, kakao används ofta som smaksättare.
Fänkålsfrön påminnande om anis (matbröd).
Ingefära används främst i mjuka och hårda kakor.
Kanel används till vetebröd och småkakor.
Kardemumma i vetebröd, mjuka och hårda kakor.
Koriander används i ljust matbröd, pajer, äppelkakor.
Kummin används i matbröd, kex och skorpor.
Nejlikor används i kakor, främst pepparkakor.
Nougat används som fyllning i tårtor och bakelser.
Oregano kan användas i ljust matbröd.
Parmesan och annan ost används i matbröd.
Pomerans används i matbröd och skorpor.
Saffran är god i vetebröd och småkakor.
Vanilj, vaniljsocker används i småkakor.

Därtill kommer många olika blandningar av kryddor.

Läs mer

Brödkrydda

Annonser