Paprikapulver

Paprikapulver

Engelsk översättning paprika powder

Fransk översättning paprika powder

Italiensk översättning polvere della paprica

Tysk översättning Paprikapuder

Spansk översättning polvo de paprika

Paprikapulver är torkad och mald paprika utan stjälk, frön och inre hinnor. Ungern och Spanien är storproducenter av paprika och pulver. Pulveret tillverkades ursprungligen i Ungern som är storproducent av paprika. Bröderna Palffy i staden Szegd som är centralort i paprikaområdet, kom år 1959 på en metod att mildra hettan i paprika vilket gav ett milt men ändå smakrikt pulver. Den kommersiella beteckningen "noble sweet" på paprika anger att paprikan sannolikt kommer från Ungern. Spansk paprikapulver är vanligtvis lätt rökt.   


ANVÄNDNING

Kryddan bör vara nymald då den ganska snabbt förlorar färg och smak vid lagring. Paprikapulver har stort användsområde inom matlagning och då i synnehet i spansk och ungersk kokkonst. En ungersk gulash är t.ex. otänkbar utan rikligt med paprikapulver. Passar f.ö. i många soppor och grytor, tomat- och osträtter.

Alternativ: Färsk paprika.

Förvaras i tätt slutande förpackning, torrt och mörkt. Ganska kort smakhållbarhet, någon månad.

Läs mer

Paprika

Recept med Paprikapulver

Det finns 34 recept med Paprikapulver

Annonser