Florsocker

Florsocker

(pudersocker, fondant)

Engelsk översättning powdered sugar, icing sugar

Fransk översättning sucre glace

Italiensk översättning zucchero a velo

Tysk översättning Puderzucker

Spansk översättning azúcar en polvo, azúcar de lustre

Florsocker är finmalt vitt socker, med eller utan tillsats av klumpförebyggande stärkelse. Smakar som vanligt vitt socker.

Används antingen för att pudra något t.ex. ett bakverk, eller när man vill söta något utan att sockerkristallerna skall synas t.ex. i sockerglasyr och kristyr, samt för smaksättning av grädde, yoghurt, såser etc.

Fondant är en annan produkt som används till glasyr och fyllning i bakverk. De är tablettformade och består av små kristaller med tillsats av glukossirap.

Har man inte florsocker tillgängligt kan man stöta vanligt socker i en mortel och eventuellt köra det i en mixer.

Förvaras torrt i rumstemperatur.

Omvandling: 1 dl = 60 g. 100 g = 1,65 dl.

Läs mer

Recepthjälpen

Recept med Florsocker

Det finns 92 recept med Florsocker

Annonser