4 h 30 min
15 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
1 Antal satser
3 kilo
Köttiga ben (kalv)1 styck
Morot2 styck
Purjolök0.50 styck
Gul lök0.50 styck
Palsternacka50 gram
Rotselleri1 styck
Kryddnejlika3 kvist
Persilja2 kvist
Timjan (färsk)1 blad
Lagerblad4 korn
Vitpeppar (hel)1 msk
Salt3.50 liter
Vatten2 liter
Ger mängd buljong caOm buljong, fond & sky>
KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Köttbenen får gärna ha en del kött kvar. Tillbehör och kryddning kan varieras, lite beroende på vad man har hemma.
Detta recept är inpirerat av Tore Wretman, skapare av det moderna svenska köket, tillsammans med kompanjonen Werner Vögeli.