Äggröra - grundrecept

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Äggröra - grundrecept

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Ägg

8.0 

styck

Standardmjölk

1.5 

dl

Smör

2.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

Svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 265 gram)

Ingredienser

Ägg 8.0 styck  

Standardmjölk 1.5 dl  

Smör 2.0 msk  

Salt 0.5 tsk  

Svartpeppar  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Blanda ägg mjölk och kryddor. Det är viktigt att inte vispa mycket. Kryddgrönt kan blandas i röran eller användas som garnering.

  2. Smält lite smör i panna på medelvärme. Häll smeten i pannan och rör sakta med en trägaffel i pannan, tills all lös smet stannat sig (stelnat).

  3. Ta av pannan från värmen. Rör ner resten av smöret. Krydda med salt, peppar och kryddgrönt.

Blanda direkt i pannan

  1. Smält smör i panna. Ta av pannan från värmen.

  2. Häll i ägg, mjölk och kryddor. Rör om.

  3. Sätt tillbaka pannan. Rör sakta med en trägaffel i pannan, tills all lös smet stannat sig (stelnat).

Kockens kommentar

Äggröra skall vara krämig och lite korning, samt "bufflig" som på bilden. En lyxigare variant är att byta ut mjölken mot grädde. Även vatten kan användas. Äggröra kan ätas för sig med grönsaker, eller till annan mat speciellt rökt mat t.ex. skinka.

Fler recept inom Äggröra o.d.

Liknande recept som Äggröra - grundrecept

Annonser