Amerikanska pannkakor med lönnsirap

Amerikanska pannkakor med lönnsirap

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal plättar

    • 2 dl

      Filmjölk (3%)
    • 1 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Bakpulver
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 msk

      Smör el. margarin
    • Tillbehör:
    • 8 styck

      Nürnberger
    • 8 skiva

      Bacon
    • 0.30 dl

      Lönnsirap
  • Gör så här:
    1. Vispa filmjölk med ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver, socker och salt. Blanda väl.

    2. Smält matfett i en panna och vispa ner fettet i smeten. Smeten skall vara tjock.

    3. Grädda pannkakorna på medelhög värme i pannan (mer stekfett behövs ej). Vänd pannkakan när ytan stelnat. Stek ett par minuter på andra sidan.

    4. Stek samtidigt bacon och korv på medelhög värme till fin yta.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Amerikanska pannkakor är ett klassiskt recept till amerikansk brunch. De ska vara 10-15 cm breda och 2 cm tjocka.

I stället för lönnsirap kan flytande honung användas. Servera enbart med lönnsirap, eller med små korvar och/eller bacon.

Kommentar
Om oss