Ansjovis av strömming

Ansjovis av strömming

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 Ingrediens

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 msk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Gäla strömmingen, d.v.s tag ut gälarna(gör det underifrån så följer inälvorna med ut). Skölj fisken och låt den rinna av.

      Blanda ättiksprit och vatten, lägg strömmingen i ättikslagen och låt den ligga c:a 36 timmar.

      Blanda salt, socker och övriga kryddor, strö ett tunt lager i botten av ett förvaringskärl. Varva fisken med ryggsidan upp med kryddblandningen och sluta med ett lager kryddor. Lägg en tyngd över, så att fisken under hela lagringstiden ligger nere i lagen som bildas.

      Efter drygt en vecka är strömmingen färdig att användas som ansjovis.

      Håller sig i sval källare eller kylskåp c:a 1 år.
Kockens tips!

Receptet är hämtat från en fantastisk kokbok, "Silvret blev till GULD", utgiven av Grundsunda FramtidsGrupp år 1999.

Väl värt att testa!

(En egendomlighet: Varför syns inte de svenska bokstäverna, Å,Ä och Ö i ingredienslistan? De syns ju i rubriken och i tillagningsbeskrivningen. Bör tillrättaläggas!)
Kommentar
Liknande recept
Om oss