Bouef bourguignon

Bouef bourguignon

  • 0 voting
    0Recension
    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    5 Antal portioner

    • 150 gram

      Bacon (el. sidfläsk)
    • 2 styck

      Morot
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 flaska

      Vin (rött)
    • 1 msk

      Tomatpuré
    • 200 gram

      Champinjoner (färska)
    • 1 msk

      Vetemjöl
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 msk

      Timjan
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 1 styck

      Oxbuljongtärning
  • Gör så här:
    1. Skär köttet i tärningar, strimla baconet och skär lök och morötter i ganska små bitar.
    2. Bryn köttet i olja på hög värme i omgångar så det blir ordentligt brynt. Lägg åt sidan. Slå på lite vin eller vatten i stekpannan och vispa ut samt häll vätskan över köttet.
    3. Fräs bacon i en tjockbottnad gryta tills fettet är smält och häll då på morötter och lök och fräs utan att det tar färg.
    4. Lägg i köttet i grytan och pudra över mjölet och rör om så att det blandar sig väl. Tillsätt nu vin, tomatpurén, kryddorna, buljongen och pressa i vitlöken. Glöm inte salta & peppra! Koka upp och ställ sedan under lock i ugnen på 175 grader.
    5. Bryn champinjonerna hela i smör. Lägg åt sidan.
    6. Skala lökarna. Tryck till dem lätt med handflatan och rulla dem så lossnar skalet lätt. Bryn dem i smör, salta och peppra och ställ sedan in i ugnen i 30 minuter.
    7. När grytan stått 2 timmar i ugnen lägger du i svamp och lök och ställer in allt i ugnen ytterligare 30 minuter.
    8. Servera med potatispuré, eller nybakat bröd.
Kockens tips!

Jag serverade nybakad baguette med smör och en god ost till grytan, superb!
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

2 h 30 minMedel

Om oss