Pasta med purjolök och färsk salsiccia, smaksatt med saffran

Pasta med purjolök och färsk salsiccia, smaksatt med saffran

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Rigatoni (Barilla)
    • 2 styck

      Purjolök
    • 30 gram

      Smör
    • 2 msk

      Olivolja
    • 250 gram

      Ricotta
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 2 msk

      Mjölk
  • Gör så här:
    1. Skölj och ansa purjolöken i strimlor.
    2. Värm smöret i en kastrull. Lägg i purjolöken och fräs den på låg värme tills den är lätt gyllenbrun. Tillsätt ricotta, saffran och mjölk och blanda sedan alltsammans i en matberedare eller med en mixer. Smaka av med salt & peppar och ställ åt sidan.
    3. Värm olivoljan i en kastrull. Ta bort skinnet från korven och smula ner den i kastrullen. Bryn korven och strö över lite peppar.
    4. Häll ner purjolöksblandningen i kastrullen med korven, rör om noga och låt alltsammans puttra i ett par minuter. Smaka av med salt & peppar.
    5. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i pastan och koka den al denne enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
    6. Blanda pastan med purjolöksblandningen och strö över färskriven parmesanost.
Kockens tips!

Jag som älskar mycket sås gör gärna dubbel sats!
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pasta salsiccia

Pasta salsiccia

25 minMedel

0 voting
Färsk pasta med sardeller
Om oss