Kardemummatårta med citron & blåbär

Kardemummatårta med citron & blåbär

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Bitar

    • 3 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 200 gram

      Färskost
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 2 tsk

      Kardemumma (grovmald)
    • 2 tsk

      Florsocker
    • Fyllning:
    • 4 styck

      Gelatinblad
    • 250 dl

      Blåbär (frysta)
    • 2.50 dl

      Vispgrädde
    • 1 styck

      Citron
    • 1 msk

      Majsstärkelse
    • 50 gram

      Smör
  • Gör så här:
    1. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner färskosten. Blanda övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Häll den i en smord och bröad form 1,5 liter. Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen 35-40 min.
    2. Blötlägg gelatinbladen. Mixa blåbär i en gryta med strösocker och koka upp. Smält ner gelatinbladen och låt svalna lite. Vispa upp 2,5 dl grädde och blanda ner i omgångar med blåbären. Ställ kallt minst 30 minuter.
    3. Vispa ägg och socker i en gryta, tillsätt majsstärkelse, rivet skal och pressad juice från citron.Värm på medelvärme, när första bubblan syns tar du av grytan från värmen och lägger ner smöret. Rör tills det smält. Låt svalna och blanda sedan med vispad grädde.
    4. Dela kardemummakakan i tre delar, lägg blåbärsmousse och citronkräm mellan lagren. Pudra över lite florsocker och dekorera eventuellt med sockerpasta eller ätbara blommor.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Vill man och har tålamod så kan det vara utmanande att göra någon dekoration i sockerpasta/fondant. Men ett snabbt sätt är att dekorera med någon ätbar blomma.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kladdkaka med blåbär
Om oss