Lammstek, ugnsrostade grönsaker & vårlökskräm

Lammstek, ugnsrostade grönsaker & vårlökskräm

  • 0 voting
    0Recension
    • 3 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1.30 kilo

      Lammstek (benfri)
    • 1 kruka

      Timjan (färsk)
    • 4 kvist

      Rosmarin (färsk)
    • 2 styck

      Citron
    • 2 styck

      Vitlök (hel)
    • 8 st liten

      Morötter
    • 2 styck

      Palsternacka
    • 5 styck

      Vårlök
    •  

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    • 2 dl

      Crème fraiche
  • Gör så här:
    1. Torka av och låt steken ligga en stund i rumstemperatur. Bryn den i smör tillsammans med timjan och rosmarin i en panna så att den får yta. Bind ihop steken och lägg den på en plåt. Gnugga in köttet med örter och kryddor och slå över stekskyn från pannan. Halvera hela vitlökarna och lägg med på plåten.
    2. Stek i ugnen i ca 160 grader. För en blodig till rosa stek så bör temperaturen ligga mellan 55-65°C. För helt genomstekt, ca 70°C. Beräkna ungefär 2-3 h.
    3. Skär av blasten på löken, mixa ihop med crème fraîche, lite timjan, rosmarin, salt, peppar, juice och zest från en halv citron.
    4. Förbered alla grönsaker, skala och skiva ner i önskad storlek. Ringla över olja samt salt och peppar. När det återstår ca 45 minuter av tillagningstiden så lägg på resten av grönsakerna och citronhalvor på plåten. Ta ut köttet och låt vila i minst 20 minuter innan det skärs upp. Toppa med timjan och rosmarin och servera med crème fraîchesåsen. 

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Friterade grönsaker
Om oss