Lammlägg, smörkokta vårprimörer

Foto: Michael Krantz

Lammlägg, smörkokta vårprimörer

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammlägg

4,0 

styck

Morötter (späda)

10,0 

styck

Sockerärter

200,0 

gram

Vårlök

5,0 

styck

Smör

50,0 

gram

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Lammlägg 4,0 styck  

Morötter (späda) 10,0 styck  

Sockerärter 200,0 gram  

Vårlök 5,0 styck  

Smör 50,0 gram  

Salt & peppar  

Tillagning (1 tim 10 min )

  1. Bryn lägget i smör tillsamman med vitlök och örter i en stekpanna.
Lägg i ugnsform, el. på galler med plåt under. Stek i ugnen i 150 grader i ca 1 timme. Köttet är klart när det börjat lossa från benet.
  2. Skölj grönsakerna. Skala morötter och dela salladslöken på mitten. Koka upp saltat vatten, lägg i en ordentlig klick smör, tillsammans med grönsakerna. Låt dem bara puttra någon minut så att de fortfarande är al dente. Strö över lite salt och peppar.

Fler recept inom Ugnslagat & grillat lamm

Liknande recept som Lammlägg, smörkokta vårprimörer

Annonser