Burgare med chimichurri & avokadosallad

Foto: Michael Krantz

Burgare med chimichurri & avokadosallad

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Blandfärs

700,0 

gram

Rött vin

0,5 

dl

Vitlök

2,0 

klyftor

Salt & peppar

 

 

Dressing:

 

Oregano (färsk)

1,0 

kruka

Vitlök

2,0 

klyftor

Chilifrukt (röd)

1,0 

styck

Olivolja

1,0 

dl

Rödvinsvinäger

1,0 

msk

Strösocker

 

 

Sallad:

 

Romansallat

1,0 

gram

Avokado

1,0 

styck

Olivolja

 

 

Citronskal (rivet)

 

 

Baguette

1,0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Blandfärs 700,0 gram  

Rött vin 0,5 dl  

Vitlök 2,0 klyftor  

Salt & peppar  

Dressing:

Oregano (färsk) 1,0 kruka  

Vitlök 2,0 klyftor  

Chilifrukt (röd) 1,0 styck  

Olivolja 1,0 dl  

Rödvinsvinäger 1,0 msk  

Strösocker  

Sallad:

Romansallat 1,0 gram  

Avokado 1,0 styck  

Olivolja  

Citronskal (rivet)  

Baguette 1,0 styck  

Kock: Kristin Johansson

Uppdragsgivare: Bibendum

Tillagning (30 min )

  1. Blanda samman allt till färsbiffen. Grilla eller stek burgarna så att de får en bra yta. Låt dem gärna steka klart i ugnen.
  2. Hacka vitlök, oregano och chili fint. Blanda allt i en skål och slå över olja, vinäger och socker. Blanda ordentligt och smaka slutligen av med salt och peppar.
  3. Skölj romansalladen och låt rinna av, skär i bitar, dela och mosa avokadon. Blanda avokadon med salladen. Smaka av med citronzest, salt & peppar.

Fler recept inom Kött- & hamburgare

Liknande recept som Burgare med chimichurri & avokadosallad

Annonser