Persisk bulgur med yoghurt och lökströssel

Persisk bulgur med yoghurt och lökströssel

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 4 dl

      Bulgur (grovkrossad)
    • 3 dl

      Belugalinser
    • 1 tsk

      Salt
    • 3 dl

      Persilja (finhackad)
    • 1 dl

      Mynta (färskhackad)
    • 1 styck

      Rödlök (hackad)
    • 3 msk

      Matolja
    • 2 msk

      Citronjuice
    •  

      Salt & peppar
    • 1 styck

      Granatäpple
    • 100 gram

      Hasselnötter
    • 400 gram

      Halloumi
    •  

      Yoghurt
    • 1 styck

      Gul lök
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
  • Gör så här:
    1. Finhacka den gula löken, fritera i lite olja tills den blir riktigt brynt. Tillsätt 0.5 dl mynta och 0.5 pressad vitlök. Låt svalna. 
    2. Koka bulgur och belugalinser i varsin gryta enligt förpackningen. Hacka under tiden persilja, mynta och rödlök. Låt bulgur och linser svalna något innan du blandar ihop det hela. Häll över olja och citronsaft, salta och peppra. 
    3. Rosta eventuellt hasselnötterna på en plåt i ugnen på hög värme, när skalet börjar lossna tar du ut nötterna och gnider bort skalet med en ren kökshandduk. 
    4. Toppa salladen med hasselnötter och granatäpple.
    5. Servera med stekta halloumiskivor, yoghurt toppad med lökströssel.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss