Persisk bulgur med yoghurt och lökströssel

Foto: Michael Krantz

Persisk bulgur med yoghurt och lökströssel

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Bulgur (grovkrossad)

4,0 

dl

Belugalinser

3,0 

dl

Salt

1,0 

tsk

Persilja (finhackad)

3,0 

dl

Mynta (färskhackad)

1,0 

dl

Rödlök (hackad)

1,0 

styck

Matolja

3,0 

msk

Citronjuice

2,0 

msk

Salt & peppar

 

 

Granatäpple

1,0 

styck

Hasselnötter

100,0 

gram

Halloumi

400,0 

gram

Yoghurt

 

 

Gul lök

1,0 

styck

Mynta (färskhackad)

0,5 

dl

Vitlök

0,5 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Bulgur (grovkrossad) 4,0 dl  

Belugalinser 3,0 dl  

Salt 1,0 tsk  

Persilja (finhackad) 3,0 dl  

Mynta (färskhackad) 1,0 dl  

Rödlök (hackad) 1,0 styck  

Matolja 3,0 msk  

Citronjuice 2,0 msk  

Salt & peppar  

Granatäpple 1,0 styck  

Hasselnötter 100,0 gram  

Halloumi 400,0 gram  

Yoghurt  

Gul lök 1,0 styck  

Mynta (färskhackad) 0,5 dl  

Vitlök 0,5 klyfta  

Tillagning (40 min )

  1. Finhacka den gula löken, fritera i lite olja tills den blir riktigt brynt. Tillsätt 0.5 dl mynta och 0.5 pressad vitlök. Låt svalna. 
  2. Koka bulgur och belugalinser i varsin gryta enligt förpackningen. Hacka under tiden persilja, mynta och rödlök. Låt bulgur och linser svalna något innan du blandar ihop det hela. Häll över olja och citronsaft, salta och peppra. 
  3. Rosta eventuellt hasselnötterna på en plåt i ugnen på hög värme, när skalet börjar lossna tar du ut nötterna och gnider bort skalet med en ren kökshandduk. 
  4. Toppa salladen med hasselnötter och granatäpple.
  5. Servera med stekta halloumiskivor, yoghurt toppad med lökströssel.

Fler recept inom Gröna rätter

Liknande recept som Persisk bulgur med yoghurt och lökströssel

Annonser