Kizartma, friterad aubergine, paprika och tomatsås

Kizartma, friterad aubergine, paprika och tomatsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 3 styck

      Aubergine
    • 3 styck

      Paprika (röd)
    • 6 styck

      Tomater
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Olivolja
    • 1 tsk

      Salt
    •  

      Matolja
  • Gör så här:
    1. Skala tomaterna och skär de i mindre tärningar och lägg i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Låt puttra.
    2. Skala bort en del på auberginerna och skär sedan på länden ca 5 mm tjocka. Häll olja i en stekpanna och stek/fritera auberginerna tills de blivit gyllenebruna. Lägg upp på ett fat och salta lite lätt.
    3. Skär paprika i bitar och stek de också i olja och lägg de över auberginerna När tomatsåsen gottat till sig en stund ca 15-20 minuter, är den klar att servera.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Annes tomatsås

Annes tomatsås

7 minEnkelt

Om oss