Kizartma, friterad aubergine, paprika och tomatsås

Foto: Kristin Johansson

Kizartma, friterad aubergine, paprika och tomatsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Aubergine

3,0 

styck

Paprika (röd)

3,0 

styck

Tomater

6,0 

styck

Vitlök

2,0 

klyftor

Olivolja

1,0 

msk

Salt

1,0 

tsk

Matolja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Aubergine 3,0 styck  

Paprika (röd) 3,0 styck  

Tomater 6,0 styck  

Vitlök 2,0 klyftor  

Olivolja 1,0 msk  

Salt 1,0 tsk  

Matolja  

Tillagning (30 min )

  1. Skala tomaterna och skär de i mindre tärningar och lägg i en kastrull tillsammans med pressad vitlök. Låt puttra.
  2. Skala bort en del på auberginerna och skär sedan på länden ca 5 mm tjocka. Häll olja i en stekpanna och stek/fritera auberginerna tills de blivit gyllenebruna. Lägg upp på ett fat och salta lite lätt.
  3. Skär paprika i bitar och stek de också i olja och lägg de över auberginerna När tomatsåsen gottat till sig en stund ca 15-20 minuter, är den klar att servera.

Fler recept inom Varma grönträtter

Liknande recept som Kizartma, friterad aubergine, paprika och tomatsås

Annonser