Friterad strömming med dillaioli

Foto: Michael Krantz

Friterad strömming med dillaioli

Lägg till ingredienser

Tapasportioner: 4

Strömming (rensad)

200,0 

gram

Vetemjöl

2,0 

dl

Bakpulver

1,0 

tsk

Salt

1,0 

tsk

Vatten

1,5 

dl

Ägg (vita)

1,0 

styck

Rapsolja till fritering

 

 

Aioli:

 

Äggula

2,0 

styck

Matolja

2,0 

dl

Vitlök

1,0 

klyfta

Senap (fransk osötad)

 

 

Dill

1,0 

knippe

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Strömming (rensad) 200,0 gram  

Vetemjöl 2,0 dl  

Bakpulver 1,0 tsk  

Salt 1,0 tsk  

Vatten 1,5 dl  

Ägg (vita) 1,0 styck  

Rapsolja till fritering  

Aioli:

Äggula 2,0 styck  

Matolja 2,0 dl  

Vitlök 1,0 klyfta  

Senap (fransk osötad)  

Dill 1,0 knippe  

Tillagning (30 min )

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten. Vänd ner vispad äggvita.
  2. Lossa ryggfenorna och dela filéerna, doppa i smeten och fritera i 180°C olja i en gryta ett par minuter. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
  3. Vispa ihop äggulor, senap och oljan droppvis till en majonnäs. Smaka av med pressad vitlök och massa hackad dill.

Fler recept inom Mellotapas

Liknande recept som Friterad strömming med dillaioli

Annonser