Små brytbröd

Foto: Michael Krantz

Små brytbröd

Lägg till ingredienser

tapasportioner: 4

Jäst (färsk)

0,2 

gram

Vatten till bröddeg

2,5 

dl

Ägg

1,0 

styck

Vetemjöl Special

7,0 

dl

Matolja

1,0 

tsk

Honung

1,0 

tsk

Vallmofrö

 

 

Vallmofrö (blå)

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Jäst (färsk) 0,2 gram  

Vatten till bröddeg 2,5 dl  

Ägg 1,0 styck  

Vetemjöl Special 7,0 dl  

Matolja 1,0 tsk  

Honung 1,0 tsk  

Vallmofrö  

Vallmofrö (blå)  

Salt  

Tillagning (1 tim )

  1. Lös upp jästen i vattnet. Rör ner ägg, hälften av vetemjölet, olja och salt. Addera resten av mjölet pö om pö tills degen känns smidig. Låt jäsa 25 minuter under bakduk.
  2. Stjälp upp degen på mjölat bord och arbeta in mer mjöl om det behövs. Rulla små bollar och lägg dem så att de snuddar varandra på en bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa 20 minuter.
  3. Pensla med olja (och även ägg om man vill) och strö över sesamfrön. Baka av i ugnen i 200g tills de fått fin färg, ca 15 minuter. 

Fler recept inom Mellotapas

Liknande recept som Små brytbröd

Annonser