Friterad strömming med dillaioli

Friterad strömming med dillaioli

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Tapasportioner

    • 200 gram

      Strömming (rensad)
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 1 tsk

      Salt
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Ägg (vita)
    •  

      Rapsolja till fritering
    • Aioli:
    • 2 styck

      Äggula
    • 2 dl

      Matolja
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Senap (fransk osötad)
    • 1 knippe

      Dill
  • Gör så här:

    1. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten. Vänd ner vispad äggvita.
    2. Lossa ryggfenorna och dela filéerna, doppa i smeten och fritera i 180°C olja i en gryta ett par minuter. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
    3. Vispa ihop äggulor, senap och oljan droppvis till en majonnäs. Smaka av med pressad vitlök och massa hackad dill.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss