Broccolistuffad portabella

Broccolistuffad portabella

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Portabellasvamp
    • 250 gram

      Broccoli
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Crème fraiche
    • 1 dl

      Hårdost (lagrad, riven)
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Dela broccolin i mindre bitar, hacka vitlöken och lägg allt i en gryta. Slå på vatten så det täcker, koka upp och låt koka 7-8 minuter. Slå bort vattnet, tillsätt crème fraîche och mixa med en stavmixer. Tillsätt ost och smaka av med salt, peppar och rivet skal (yttersta gula) från citronen. Pressa eventuellt ner lite saft.
    2. Lägg svampen med hatten nedåt i en ugnsfast form, fyll med broccolimoset och gratinera i 225 grader i ugnen 5-10 minuter tills moset fått lite färg.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Våga välja bort potatisen. Broccolifylld portabella är riktigt gott och passar att servera till kyckling, kött och fisk.
Kommentar
Om oss