Äpplebullar

Äpplebullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    3 Stycken

    • 50 gram

      Jäst röd (för söta degar)
    • 175 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 5 dl

      Mjölk
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 14 dl

      Vetemjöl
    •  

      Vetemjöl till utbak
    • 1 msk

      Kanel (mald)
    • 0.50 krm

      Salt
    • Fyllning:
    • 4 st liten

      Äpple (helst rött)
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    •  

      Pärlsocker
  • Gör så här:
    Värm mjölken till 37 grader, smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken, rör tills jästen har smält. Tillsätt socker, kanel, salt och smör samt hälften av mjölet. Arbeta i matberedaren i ca 5 min och tillsätt resten av mjölet under tiden tills du har en smidig deg. Låt jäsa i 1 timme.

    Dela upp degen i 3 lika stor delar och dela därefter varje del i fem lika stora delar. Rulla ut de mindre delarna till ca 30 cm långa längder. Fläta samman de fem delarna till en fläta. Forma därefter en ring av flätan och nyp ihop ändarna. Placera flätan på en plåt med bakplåtspapper och placera äpplet i mitten. Låt jäsa i 45 min. Pensla flätan med ett uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Grädda på 225 grader i ca 30-35 min. Ett tips är att lägga ett bakplåtspapper över bullen efter ca 20 min så att den inte får alltför mycket färg.

KOCK: Karin HögbergKarin Högberg

Uppdragsgivare:trattoria.nutrattoria.nu

Kockens tips!

Vinnare i Hembakningsrådets kanelbulledesigntävling 2013. 
Kommentar
Om oss