Syrlig citronkladdkaka

Syrlig citronkladdkaka

  • 1 voting
    1Recension
    • 45 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 bitar

    • 1 styck

      Citron
    • 150 gram

      Smör
    • 2 styck

      Ägg
    • 2.50 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Vaniljsocker
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 150ºC. Smörj och bröa en form som är 20 cm i diameter. Smält smöret och låt svalna. Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften i skål.
    2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Sänk hastigheten och tillsätt vaniljsocker, citronsaft och rivet citronskal. Vänd ner smör, mjöl och häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.
    3. Servera kakan tillsammans med grädde eller vaniljglass en lakritssås, pudrat florsocker och citronzest.

KOCK: Kokaihop.seKokaihop.se

Uppdragsgivare:www.kokaihop.sewww.kokaihop.se

Kockens tips!

Recept av bakspecialisten | Jabbadabbadooo va’ gott! Underbar kladdkaka där syrlig citron möter det söta. Nu kan du bjuda alla på en riktigt läcker och kladdig kladdkaka, även de som inte gillar choklad. Baka två! För här har du en kaka som skapar merbegär hos alla som smakar.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Syrlig blomkålssallad
0 voting
Syrlig bulgursallad

Syrlig bulgursallad

25 minEnkelt

Om oss