Apelsinkycklingsallad

Apelsinkycklingsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 2 styck

      Apelsin
    • 1 tsk

      Svartpeppar
    • 1 msk

      Matolja
    • 2 dl

      Couscous
    • 1 styck

      Buljongtärning
    • 300 gram

      Blandsallat
    • 1 knippe

      Bladpersilja
    • 10 styck

      Cocktailtomater
    • 1 styck

      Avokado
    • 8 gram

      Champinjoner
    • 1 styck

      Passionsfrukt
    • Sås:
    • 4 dl

      Crème fraiche lätt (15%)
    • 1 msk

      Basilika
    • 1 krm

      Strösocker
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Blanda peppar, olja, skalet och en saften av en pressad apelsin. Bred marinaden över kycklingen och låt stå cirka 1 timme.
    2. Stek kycklingen mitt i ugnen på 200°C i cirka 20 minuter eller tills den är helt genomstekt.
    3. Koka couscousen i vatten med buljong enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
    4. Häll en halv pressad apelsin över salladen. Skär grönsaker och frukter i önskad storlek och varva med sallad, skivad kyckling och couscous. Blanda ihop ingredienserna till såsen.
    5. Smaka av med salt och låt den stå cirka 5 minuter innan servering. Servera med ett gott bröd.

KOCK: Kokaihop.seKokaihop.se

Uppdragsgivare:www.kokaihop.sewww.kokaihop.se

Kockens tips!

Recept av sara carlsson | Fem om dagen i en sallad. Den här kycklingsalladen är
full av gott som gör gott. Avokado, apelsin, passionsfrukt, tomater och persilja i en enda god, fräsch och matig blandning. Inga fler orosmoment kring de där fem frukterna om dagen.
Kommentar
Om oss