Kaffemammas fiskgratäng

Kaffemammas fiskgratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Antal portioner

    • 600 gram

      Sej (filé)
    • 4 dl

      Crème fraiche
    • 3 dl

      Saltgurka (inlagd)
    • 2 st liten

      Morötter
    • 2 krm

      Salt
    • 1 krm

      Citronpeppar
    • 1 krm

      Paprikapulver
    • 200 gram

      Riven ost
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200 grader.

      Smöra en ugnsfast form och ha ner fiskblocken. Salta och krydda med citronpeppar. Strö över hackade morötter och saltgurka på och runtom fisken. Här användes strax under hälften av en liten burk.
    2. Rör ihop 2 burkar crème fraiche med dipmixen. I med ungefär 2 msk grönsaksfond och rör om ordentligt.
    3. Häll crème fraiche-blandningen över fisken. Krydda med paprikakrydda och toppa med riven ost. Gratinera i ugn i ungefär 30 min.

      Servera med kokt potatis, mos eller pressad potatis.
Kockens tips!

Jättegod, krämig fiskgratäng där créme fraiche är blandat med dipmixen Fresh Island som blev en stor succé här hemma! Mamma sa till och med att det är nåt de skulle kunna servera på restaurangen där hon jobbar - snacka om komplimang!
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fiskgratäng

Fiskgratäng

1 hEnkelt

0 voting
Fiskgratäng Kvibille
Om oss