LCHF Ugnsbakad kyckling med caesarsallad

LCHF Ugnsbakad kyckling med caesarsallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 8 styck

      Kycklingklubba
    •  

      Olivolja
    • 1 klyfta

      Vitlök
    •  

      Salt & peppar
    • Sallad:
    • 2 styck

      Äggula
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    • 3 styck

      Sardellfilé (inlagd)
    • 1 msk

      Kapris (hackad)
    •  

      Dijonsenap
    • 1 dl

      Matolja
    • 200 gram

      Parmesanost
    • 1 huvud

      Romansallat
    • 1 förp.

      Bacon
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 förp.

      Cocktailtomater
  • Gör så här:
    Kycklingen
    1. Finriv/pressa vitlöken och blanda ihop med lite olja, salt och peppar. 
    2. Häll oljan över kycklingen och gegga runt.
    3. Baka av i ugnen i 175 grader tills kycklingen fått fin färg, ca 30 minuter. Kontrollera att den är färdig.
    Dressing
    1. Blanda gulor, vitlök, dijon, vinäger och sardeller. 
    2. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Rör ner 2 dl parmesanost och smaka av med salt och peppar.
    Sallad
    1. Stek bacon knaprigt.
    2. Skölj, skär (stora bitar) och låt salladen torka.
    3. Skiva rödlöken och dela tomaterna på mitten.
    4. Blanda samman sallad, tomater, rödlök och 1 dl finriven parmesanost.
    5. Blanda samman salladen med dressingen. Toppa med bacon, hyvlad parmesan och kyckling.

KOCK: Kristin JohanssonKristin Johansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det spelar ingen roll hur bra dressing man får till om man blandar ut den med en blöt sallad. För att få fina bitar av parmesanosten till toppen kan man hyvla den och sedan bryta i mindre bitar. 

Kommentar
Liknande recept
Om oss