Frisk äppelmoussetårta

Frisk äppelmoussetårta

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 4 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 bitar

    • Tårtbotten:
    • 200 gram

      Bondkakor
    • 150 gram

      Smör
    • 0.50 dl

      Sötmandel (hackad)
    • Fyllning:
    • 600 gram

      Färskost (slät, naturell)
    • 3 dl

      Yoghurt (naturell)
    • 1 styck

      Citron
    • 4 styck

      Äpple (granny smith)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 7 styck

      Gelatinblad
    • Topping:
    • 0.50 dl

      Pistagenötter
  • Gör så här:
    1. Lägg kakorna i dubbla fryspåsar och krossa dem med en brödkavel eller i en mixer.
    2. Smält smöret och blanda med kaksmulorna och finhackad mandel. Tryck ut blandningen i en springform med löstagbar kant. Ställ kallt.
    Fyllningen:
    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    2. Skala och skär äpplena i bitar, lägg bitarna i en gryta, slå på en deciliter vatten och koka några minuter under lock så äpplebitarna mjuknar. Mixa med en stavmixer till en slät puré.
    3. Pressa ner saften av en citron och tillsätt sockret. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i grytan och rör tills de smälter.
    4. Vispa färskost, yoghurt och äppelblandningen. Häll blandningen över botten och ställ kallt i ett par timmar.
    Garnera:
    1. Lossa kanten försiktigt och garnera tårtan med tunt skivat äpple och hackade pistagenötter.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss