Uppladdningsdesserter

Uppladdningsdesserter

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 små portioner

    • 2 styck

      Kiwi
    • 1 styck

      Mango
    • 6 styck

      Jordgubbar
    • 6 msk

      Kesella vanilj
    • 6 blad

      Mynta (färsk)
    • 5 dl

      Quinoapuffar
    • 0.50 tsk

      Salt till smaksättning
    • 340 gram

      Jordnötssmör
    • 340 gram

      Honung
    • 100 gram

      Choklad
    • 75 gram

      Mandel (mald)
    • 40 gram

      Mörk choklad (70%)
    • 1 msk

      Vatten
    • 20 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • Fyllning:
    • 2 styck

      Ägg
  • Gör så här:
     Frukt & bär
    1. Skala kiwi och mango. Finhacka och lägg i lager i små glas.
    2. Toppa med en matsked av vaniljkesella och ett myntablad.
    Quinoabars med choklad
    1. Blanda jordnötssmör och honung i en gryta och värm försiktigt, smaka av och tillsätt eventuellt salt. Vänd ner quinoapuffar. Bred ut till en cm-tjock platta och låt stelna i kylen någon timme.
    2. Skär i bitar och doppa ena änden i smält choklad.
    Chokladmoussebakelse
    1. Smält choklad och smör, vänd ner vatten och mandelmjöl. Tryck ut smeten i sex muffinsformar med hög slät kant. Låt stelna i frysen.
    2. Dela upp äggvitor och gulor i två separata skålar. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    3. Smält chokladen och vänd ner äggulorna. Vänd ner vispad äggvita försiktigt och fördela över bottnarna. Frys till servering.
Kommentar
Om oss