Marockanska myntabiffar med mangosalsa

Foto: Michael Krantz

Marockanska myntabiffar med mangosalsa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Nötfärs

800,0 

gram

Gul lök

2,0 

styck

Vitlök

4,0 

klyftor

Ägg

2,0 

styck

Mynta (färsk)

1,0 

kruka

Koriander (färsk)

1,0 

kruka

Mango (mogen)

1,0 

styck

Avokado

2,0 

styck

Apelsin

1,0 

styck

Lime

1,0 

styck

Couscous

4,0 

dl

Fetaost

150,0 

gram

Grönsaksbuljong

 

 

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 0 gram)

Ingredienser

Nötfärs 800,0 gram  

Gul lök 2,0 styck  

Vitlök 4,0 klyftor  

Ägg 2,0 styck  

Mynta (färsk) 1,0 kruka  

Koriander (färsk) 1,0 kruka  

Mango (mogen) 1,0 styck  

Avokado 2,0 styck  

Apelsin 1,0 styck  

Lime 1,0 styck  

Couscous 4,0 dl  

Fetaost 150,0 gram  

Grönsaksbuljong  

Salt & peppar  

Kock:

Tillagning (30 min )

  1. Hacka gul lök, vitlök, koriander och mynta.
  2. Rör ihop den hackade löken, vitlöken, koriander och mynta tillsammans med nötfärsen. Men spara en del av myntan och koriandern till mangosalsan. Salta och peppra efter smak. 
  3. Forma biffar av färssmeten och lägg åt sidan.
  4. Skär upp mango, avokado och apelsin i lagom små bitar, tillsätt hackad mynta och koriander. Pressa en lime över salsan. 
  5. Koka upp couscous enligt anvisningar på förpackningen tillsammans med en buljongtärning och salt. När couscousen är färdig lägger du den i en skål och strör över smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
  6. Stek biffarna ett par minuter på varje sida. De ska fortfarande vara lite rosa i mitten. Servera biffarna tillsammans med couscousblandningen och mangosalsan. 

 

Fler recept inom Göteborgsvarvet

Liknande recept som Marockanska myntabiffar med mangosalsa

Annonser