Oxfilétacos

Oxfilétacos

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 kilo

      Oxfilé
    • 200 gram

      Grönsallad
    • 2 styck

      Tomater
    • 2 msk

      Koriander (färskhackad)
    • 2 styck

      Avokado
    • 2.50 dl

      Riven ost
    • 1 styck

      Lime
    • 8 styck

      Tortilla
    •  

      Matolja (oliv) till stekning
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:

    1. Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor. Värm upp en stekpanna eller grillpanna på hög värme. När pannan är varm, virvla runt matolja i pannan och lägg köttet i stekpannan och bryn i 2-3 minuter på varje sida. Om köttbiten är tunn, kan stektiden behöva kortas något. Om det däremot är tjockare, sänk värmen till medel och stek i ytterligare 2-3 minuter.

    2. Låt köttet vila i 5 minuter innan du skivar det.  Skala och kärna ur avokadon och skär i bitar. Hacka salladen och tärna tomaterna. Skär sedan oxfilén i tunna skivor.

    3. Fördela fyllningen bestående av oxfilé, sallad, tomat, koriander och avokado på de åtta tortillabröden. Toppa med ost och servera tillsammans med limeklyftor.

Kockens tips!

Tacos brukar ju oftast förknippas kryddiga smaker som jalapeño, tacokrydda och chilipeppar, men dagarna innan ett lopp är det bäst att undvika starka smaker som kan störa matsmältningen. Tacos på oxfilé är fettsnålt, lågt på mättat fett och en bra källa till järn som är lätt för kroppen att ta upp, särskilt i kombination med citrus. 100 gram kött ger 1,7 mg järn. Majstortillas är en bra källa till kolhydrater och går bra att äta även för den som äter glutenfritt. Avokadon är full av nyttiga fetter och massor av färska grönsaker i form av sallad sallad och tomater är både gott och nyttigt.Vill du inte toppa med ost är kvarg eller creme fraiche bra alternativ. Om du inte är en köttätare  går det bra att ersätta köttet med till exempel sojastek eller annat köttsubstitut. Det går också bra att göra tacos på vit fisk.

 

Kommentar
Om oss