Surdegsknäcke med tångsalt

Surdegsknäcke med tångsalt

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 plåt

    • 1 dl

      Vatten
    • 2 dl

      Grahamsmjöl
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 100 gram

      Rågsurdegsgrund >
    • 0.50 tsk

      Salt
    •  

      Tångsalt
  • Gör så här:
    1. Blanda allt utom tångsalt och låt degen stå plastad i 60 minuter. Kavla degen tunt, enklast genom att lägga plastfolie över och skär plattorna i bitar. Nagga bitarna och strö över tångsalt. Grädda mitt i ugnen i 250° i några minuter.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

För att få knäckebrödet riktigt tunt kan man hälla smeten på ett bakplåtspapper och täcka med plastfolie, då är det lättare att kavla ut.
Kommentar
Om oss